Εθνικό Θέατρο

Σκηνογραφία - Ενδυματολογία

Σκηνογραφικές και ενδυματολογικές αναζητήσεις

υπεύθυνος εργαστηρίου

Από 14.10.2020 έως 02.06.2021

ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ - Εργαστήρια ενηλίκων

[Το τμήμα έχει συμπληρωθεί. Για να κρατήσουμε το ενδιαφέρον σας σε περίπτωση ακυρώσεων ή ανοίγματος νέων θέσεων, παρακαλούμε στείλτε τα στοιχεία σας στο gmpaka@n-t.gr]

Η έννοια της ομορφιάς είναι πολύπλευρη και συχνά κρυμμένη. Η προσέγγιση αυτής της άγνωστης ομορφιάς στο θέατρο, μέσα από τις σκηνογραφικές και ενδυματολογικές αναζητήσεις, συχνά απαιτεί μια ειδική παιδεία, που έχει να κάνει με ένωση του κόσμου που ζούμε γύρω μας με τον κόσμο που κουβαλάμε μέσα μας. Στο θέατρο, η σκηνογραφική εικόνα δεν είναι απλώς ο διάκοσμος της σκηνής, αλλά η παράθεση επιλεγμένων εικαστικών στοιχείων που θα βοηθήσουν να αναδυθούν βαθύτερα νοήματα και σημαίνοντα. Μέσα από τον ίδιο τρόπο σκέψης, η σύγχρονη ενδυματολογία, αποβλέπει σε μια καταγραφή των ψυχολογικών καταστάσεων του ήρωα  πάνω στην όψη του. Το κουστούμι είναι η προβολή των συναισθημάτων του. Αυτό μας φέρνει κοντά στην κατανόηση του θεατρικού κειμένου και μας αποκαλύπτει την αληθινή πρόθεση του συγγραφέα . 

 Στους καιρούς μας, η άσκοπα παραστατική και άνευ λόγου λεπτομερής σκηνογραφία, καταλήγει σε μια εύκολη και αναμενόμενη εικονογράφηση, κατάσταση που αποδυναμώνει τη βαθύτερη αναζήτηση και  τους  πνευματικότερους στόχους του κειμένου.

  Μαζί, θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε ότι η ομορφιά του κόσμου βρίσκεται αλλού, μακρύτερα από εκεί που την ψάχνουν όλοι, ίσως στο πλήθος των ασήμαντων πραγμάτων  που είναι πλάι μας και που  όλοι προσπερνάμε. Μέσα από τη  δική μας έρευνα θα προσπαθήσουμε  επαναξιολογώντας πολλά, να καταστήσουμε τα ευτελή  γύρω μας σε πολύτιμα. 

  Έτσι στα μαθήματα αυτά θα αναζητήσουμε τη γνώση των συμβολισμών,  την αξία των επιλεχθέντων, την πολυτιμοτητα των χρωμάτων, τη διαφορετικότητα των εποχών και την αξία του ερμηνευτικού στοιχείου μέσα στη θεατρική πράξη. Θα δουλέψουμε σε ένα συγκερασμό θεωρητικής και πρακτικής γνώσης γύρω από το εικαστικό μέρος μιας παράστασης, με ενημέρωση γύρω από τις δεκαετίες που προηγήθηκαν και μας έφεραν στα επιτεύγματα του σήμερα .

Πληροφορίες

Από 14.10.2020 έως 02.06.2021

ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ - Εργαστήρια ενηλίκων

Τετάρτη 16:00 - 20:00

Κόστος εργαστηρίου: 320 € 

Τρόπος καταβολής διδάκτρων:

Α δόση: 190 €  εντός μίας εβδομάδας από την επιβεβαίωση της εγγραφής

Β δόση: 130 € από 1 έως 10/02/2021

Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο ergastiria@n-t.gr  και τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες: 2107001468 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.