Εθνικό Θέατρο

Καλωσορίσατε στα εργαστήρια του Μικρού Εθνικού για άλλη μία χρονιά!

Μια χρονιά μέσα στην οποία όλοι ελπίζουμε να αναπληρώσουμε όσα χάσαμε την προηγούμενη αλλά και να δημιουργήσουμε μαζί, με ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία, δυναμική και κέφι απ’ ότι στο παρελθόν.

Ζούμε σε μια ιδιαίτερη εποχή, μια εποχή καταιγιστικών αλλαγών και απρόβλεπτων κοινωνικών εξελίξεων, που μας προκαλεί να μάθουμε από το σήμερα προκειμένου να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο. Το τελευταίο διάστημα - ιδιαιτέρως σε αυτούς τους καιρούς της πανδημίας και της ανθρωπιστικής κρίσης που επέφερε - όλοι καταλάβαμε την αξία της συλλογικής ευθύνης και της συνειδητής συμμετοχής στα πράγματα. Η σπουδή στο θέατρο κινητοποιεί τη φαντασία, «συν-κινεί» στο δρόμο για την ενσυναίσθηση, καλλιεργεί συνειδητότητα ως προς τις πράξεις και τις επιλογές μας, προσφέρει ένα εξαιρετικά δημιουργικό και απελευθερωτικό εργαλείο για προσωπική αλλά και κοινωνική αλλαγή. Εργαλείο με το οποίο οι νέοι καλούνται να διερευνήσουν, να αμφισβητήσουν και εν τέλει να διαμορφώσουν τη μικρή τους κοινωνία, τον κόσμο όλο, καθώς και τον ρόλο τους μέσα σε αυτόν.

Στα εργαστήριά μας γιορτάζουμε τη διαφορετικότητα του κάθε παιδιού σε ένα υποστηρικτικό, δημιουργικό, ομαδοσυνεργατικό περιβάλλον. Και, συνεχίζοντας την παράδοση μας, θέτουμε στο κέντρο της θεατρικής διαδικασίας τους ίδιους τους συμμετέχοντες, κάνοντάς τους συνδημιουργούς σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, καλώντας τους να αναζητήσουν και να ανακαλύψουν τη δική τους αλήθεια, όσο γίνεται πιο καθαρή και αυθεντική.

Έχοντας στο πλευρό μας εξειδικευμένους δασκάλους με μακροχρόνια εμπειρία, και ένα εύρος προσεγγίσεων στην καλλιτεχνική αγωγή, προτείνουμε για ακόμη μία χρονιά πολλά διαφορετικά εργαστήρια. Προκειμένου να εξασφαλιστεί σε κάθε συνθήκη η επαφή μας ουσιαστική και γόνιμη, είμαστε προετοιμασμένοι, με την εμπειρία μας από την προηγούμενη χρονιά και την κατάλληλη υποδομή, να μεταφέρουμε όλα μας τα εργαστήρια στον ψηφιακό χώρο αν χρειαστεί, κάνοντας χρήση της ειδικά διαμορφωμένης διαδικτυακής πλατφόρμας του Μικρού Εθνικού. 

Με αισιοδοξία και απέραντο λοιπόν κέφι σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, για να γιορτάσουμε την επανέναρξη των δια ζώσης συναντήσεών μας!

 

Πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής στα εργαστήρια, πατήστε εδώ 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.