Εθνικό Θέατρο

ΘΕΑΤΡΟ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ (για επαγγελματίες του θεάτρου)

(α' κύκλος):19.02.22 - 18.06.22 | ώρες 11.00 - 14.00 & (β' κύκλος): 08.06.22 - 01.07.22 | ώρες 10.00 - 14.00

Το εργαστήριο προσφέρεται δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης στους χώρους του Εθνικού Θεάτρου για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων(20 άτομα). Με το πέρας του εργαστηρίου θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

 

Κάθε Σάββατο, 19.02.22 - 18.06.22 | ώρες  11.00 - 14.00  (α' κύκλος
Τετάρτη με Παρασκευή, 08.06.22 - 01.07.22 | ώρες 10.00 - 14.00  (β' κύκλος)

 

Το εργαστήριο Θέατρο, Εκπαίδευση και Κοινωνία για επαγγελματίες του θεάτρου, που θα διεξαχθεί σε δύο κύκλους, εστιάζει στις αρχές και τεχνικές του Θεάτρου στην Εκπαίδευση και του Εφαρμοσμένου Θεάτρου, καθώς και στην εμψύχωση ομάδων με θεατρικές τεχνικές. Στόχος είναι η επιμόρφωση των καλλιτεχνών προκειμένου να δημιουργηθεί στον χώρο του Θεάτρου μια καταρτισμένη ομάδα που να μπορεί να ανταποκριθεί δυναμικά στα ερωτήματα των καιρών, χρησιμοποιώντας τις αρχές της δραματικής τέχνης σε παραδοσιακές και μη παραδοσιακές εφαρμογές στην Εκπαίδευση και στην Κοινότητα.

Στις συναντήσεις μας καταξιωμένοι και νέοι καλλιτέχνες, υπό την καθοδήγηση της δημιουργικής-παιδαγωγικής ομάδας της Εφηβικής Σκηνής, θα συνεργαστούν μεταξύ τους και με εκπαιδευτικούς πάνω στις τεχνικές εμψύχωσης ομάδας, στην κατάρτιση εστιασμένου ασκησιολογίου, στον σχεδιασμό συμπεριληπτικών θεατροπαιδαγωγικών κύκλων και στις τεχνικές δημιουργικού αναστοχασμού.

Συνοπτικά, το εργαστήριο Θέατρο, Εκπαίδευση και Κοινωνία:

  • εξοικειώνει τους επαγγελματίες με τους βιωματικούς τρόπους διδακτικής του θεάτρου
  •  τους εξοπλίζει με δεξιότητες εμψύχωσης και διαχείρισης ομάδων
  •  εμπλουτίζει την καλλιτεχνική τους αποσκευή
  •  παρέχει ένα σημαντικό εργαλείο επαγγελματικής κατάρτισης
  •  προσφέρει πρακτική εφαρμογή των διδασκόμενων μεθοδολογιών σε ποικιλόμορφες ομάδες, τόσο στα θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα για εφήβους στους χώρους του Εθνικού Θεάτρου, όσο και σε ευρύτατο δίκτυο σχολικών μονάδων και κοινωνικοπολιτισμικών δομών.

 

Το εργαστήριο θα εξελίσσεται ανάλογα με την ιδιαίτερη δυναμική της ομάδας, με σεβασμό στις ατομικές ποιότητες των συμμετεχόντων. Θα υλοποιηθεί από τους καλλιτέχνες-θεατροπαιδαγωγούς της Εφηβικής Σκηνής, την Υπεύθυνη του Μικρού Εθνικού Σοφία Βγενοπούλου και από επισκέπτες συνεργάτες, που με τις γνώσεις και την πολύτιμη εμπειρία τους θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα των συναντήσεών μας.

Σας περιμένουμε!

Ντίνα Σταματοπούλου, Σχεδιασμός Εργαστηρίων Εφηβικής Σκηνής
Σοφία Βγενοπούλου, Υπεύθυνη Μικρού Εθνικού

Συμπληρώστε και αποστείλετε την αίτηση συμμετοχής που θα βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας, συνοδευόμενη από ένα σύντομο βιογραφικό σας στο e-mail: nstamatopoulou@n-t.gr  με θέμα «Εργαστήριο για Επαγγελματίες του Θεάτρου»

*Η δέσμευση και η συνέπεια στον προγραμματισμό του εργαστηρίου είναι απαραίτητες.

Πληροφορίες: 210 7001469 (εσωτ. 315 και 321)

 

Η δημιουργία της Εφηβικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» που  έχει ενταχθεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020.  

 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.