Εθνικό Θέατρο

ΘΕΑΤΡΟ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ (για εκπαιδευτικούς)

Κάθε Παρασκευή, από 18.02.22 έως 17.06.22 | ώρες 17.00 - 20.00

Το εργαστήριο πραγματοποιείται διά ζώσης στους χώρους του Εθνικού Θεάτρου. Θα υλοποιηθεί για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων(20 άτομα). Η συμμετοχή είναι δωρεάν, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Με το πέρας του εργαστηρίου θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.
 

Η Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ανταποκρίνεται στο αίτημα των εκπαιδευτικών και προσφέρει το εργαστήριο Θέατρο, Εκπαίδευση και Κοινωνία. Το εργαστήρι αυτό απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ή χωρίς πρότερη θεατρική εμπειρία, εργαζόμενους ή μή, που θέλουν να εντρυφήσουν με βιωματικό τρόπο στις θεατρικές πρακτικές ενδυνάμωσης και ομαδοσυνεργατικής εκπαίδευσης εφήβων, ώστε να μπορούν από κοινού να μετουσιώσουν τα ερωτήματά τους σε δομημένη καλλιτεχνική έκφραση.

Στις συναντήσεις μας οι εκπαιδευτικοί θα εργαστούν με εξειδικευμένους καλλιτέχνες πάνω στις εμπειρικές τεχνικές εμψύχωσης ομάδας, στην κατάρτιση εστιασμένου ασκησιολογίου, στον σχεδιασμό συμπεριληπτικών  μαθημάτων εκπαιδευτικού δράματος και στις τεχνικές δημιουργικής ανατροφοδότησης. Θα έχουν την ευκαιρία να προτείνουν θεματικές προσαρμοσμένες στα ενδιαφέροντά τους, να αποκτήσουν εργαλεία μεταγραφής λογοτεχνικών κειμένων και δεξιότητες άντλησης υλικού από τους ίδιους τους εφήβους προκειμένου να φτιάξουν μαζί το θέατρο που τους εκφράζει!  

Το εργαστήριο θα εξελίσσεται ανάλογα με την ιδιαίτερη δυναμική της ομάδας, με σεβασμό στις ατομικές ποιότητες όλων των συμμετεχόντων. Θα υλοποιηθεί από τους καλλιτέχνες-θεατροπαιδαγωγούς της Εφηβικής Σκηνής και από επισκέπτες συνεργάτες, που με τις γνώσεις και την πολύτιμη εμπειρία τους θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα των συναντήσεών μας.

Κάθε εκπαιδευτικός θα έχει την ευκαιρία να κάνει πρακτική εφαρμογή των όσων έμαθε, πλάι σε επαγγελματίες του θεάτρου και να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του εργαστηρίου ως αφετηρία για τη δημιουργία ή την εξέλιξη σχολικών θεατρικών ομάδων αλλά και ως πηγή έμπνευσης για δράσεις της δικής του επινόησης.

 

Σας περιμένουμε!

Ντίνα Σταματοπούλου, Σχεδιασμός Eργαστηρίων Εφηβικής Σκηνής
Σοφία Βγενοπούλου, Υπεύθυνη Μικρού Εθνικού

Συμπληρώστε και αποστείλετε την αίτηση συμμετοχής που θα βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας, στο e-mail: nstamatopoulou@n-t.gr με θέμα «Εργαστήριο για Εκπαιδευτικούς»

*Η δέσμευση και η συνέπεια στον προγραμματισμό του εργαστηρίου είναι απαραίτητες.

 

Πληροφορίες: τηλ.: 210 7001469 (εσωτ. 315 και 321)

 

Η δημιουργία της Εφηβικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» που  έχει ενταχθεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020.  

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.