Εθνικό Θέατρο

Θέατρο, τέχνες και λογοτεχνία Α και Β Δημοτικού (α΄τμήμα)

Απελευθέρωση και πειραματισμός στο θέατρο με έμπνευση από ζωγραφική, λογοτεχνία, ποίηση, γλυπτική, αρχιτεκτονική

υπεύθυνη εργαστηρίου

Από 10.10.2020 έως 05.06.2021

ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ - Εργαστήρια για παιδιά

[Το τμήμα έχει συμπληρωθεί. Για να κρατήσουμε το ενδιαφέρον σας σε περίπτωση ακυρώσεων ή ανοίγματος νέων θέσεων, παρακαλούμε στείλτε τα στοιχεία σας στο gmpaka@n-t.gr]

Έχεις άνοιξει τις φτερούγες σου σαν τον Γλάρο Ιωνάθαν που πετά; Μπορούμε ν’ ανακατέψουμε λέξεις του Ελύτη σ’ ένα καπέλο και να παίξουμε θέατρο, όπως οι καλλιτέχνες του Dada; Να μεταμορφωθούμε σε ρόλους με τους πίνακες ζωγραφικής και τα γλυπτά του Dali; Μπορείς να παίξεις μία παράσταση μονάχα με παπούτσια; Να συναντήσεις το καπέλο του Βαν Γκογκ και να ταξιδέψεις ως την Ιθάκη του Οδυσσέα; Θες να ζωντανέψουμε ένα μύθο και ιστορίες μακρινών πολιτισμών; Να παίξουμε με ερεθίσματα από το Bauhaus;

 

Το εργαστήριο θέατρο- τέχνες - λογοτεχνία ενεργοποιεί τα εκφραστικά μέσα των παιδιών (σώμα, φωνή, λόγος) μέσα από τεχνικές θεάτρου ακολουθώντας τη μεθοδολογία του θεατρικού παιχνιδιού και εκπαιδευτικού δράματος. Πηγή έμπνευσης και ερεθίσματα στα εβδομαδιαία μας εργαστήρια, αντλούμε μέσα από την λογοτεχνια (εγχώρια και διεθνή, ποίηση κ.α.), καθώς και μέσα από την ιστορία της τέχνης (ζωγραφική, γλυπτική, αρχιτεκτονική). Θεατρικό και συμβολικό παιχνίδι, σκηνικός αυτοσχεδιασμός, ψυχοκινητικά παιχνίδια, παιχνίδια με το σώμα, παιχνίδια με ρυθμό, παρατηρητικότητα, μνήμη, λόγος, roleplay, παιχνίδια μεταμορφώσεων και σύντομων αφηγήσεων, μιμόδραμα αποτελούν εργαλεία και φόρμες του μαθήματος, και δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον απελευθερωμένης έκφρασης και δράσης για όλους τους συμμετέχοντες σ’ ένα ομαδοσυνεργατικό πλαίσιο δράσης.

Πληροφορίες

Από 10.10.2020 έως 05.06.2021

ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ - Εργαστήρια για παιδιά

Σάββατο 13:00 - 14:30

Κόστος εργαστηρίου: 240 € 

Τρόπος καταβολής διδάκτρων:

Για την εγγραφή: 160 € έως 15/09/2020 

Β δόση: 80 € από 5 έως 15/01/2021

Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο ergastiria2@n-t.gr από τις 24/8/2020 και τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες: 2107001468 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.