Εθνικό Θέατρο

 

Αναγνωρίζοντας την πρωτόγνωρη κοινωνική και πολιτιστική απομόνωση που η πανδημία επέφερε, και τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί αυτή να έχει για τους νέους, το Ε.Θ. αφιερώνει την σκηνή Κατίνα Παξινού στο Εφηβικό Θέατρο, έχοντας ήδη ξεκινήσει να καλλιεργεί μια κοινότητα καλλιτεχνών, εκπαιδευτικών και εφήβων που συνεργάζονται και συν-δημιουργούν με το πρόγραμμα «Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο».

Το Σκεπτικό και  η Αποστολή της Σκηνής είναι να αποτελέσει έναν χώρο όπου θα αναπτυχθεί ένα πολυδιάστατο πλέγμα καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων που φέρνει στο προσκήνιο τους εφήβους και το περιβάλλον τους (σχολείο και οικογένεια). Παράλληλα, να δώσει μια ευκαιρία σε πλήθος καλλιτεχνών (συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, κ.ά.) καταξιωμένων αλλά και νέων, να τροφοδοτήσουν με την έμπνευσή τους αυτό το δυναμικό σύστημα που ονομάζεται «θέατρο για εφήβους» και να εξοικειωθούν με τις ιδιαίτερες προκλήσεις αυτού του θεατρικού είδους.

Το θέατρο για νέους οφείλει και μπορεί να είναι πεδίο μελέτης, έρευνας, και πειραματισμού από καταξιωμένους καλλιτέχνες, να έχει αναμφισβήτητη καλλιτεχνική αξία, και να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας πολιτισμένης κοινωνίας.

  • Θεατρικές παραστάσεις που διερευνούν καίρια ζητήματα των καιρών μας με γλώσσα που αφορά τους εφήβους.
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιασμένα σε συνάρτηση με τις παραστάσεις, που προσφέρονται στον χώρο του σχολείου και επεκτείνουν τη θεατρική εμπειρία στην τάξη 
  • Κύκλοι ανεξάρτητων εργαστηρίων εκπαιδευτικού δράματος ποικίλου περιεχομένου που ενεργοποιούν τη φαντασία και καλούν τους έφηβους σε δημιουργική δράση 
  • Στούντιο συγγραφής εφηβικών θεατρικών έργων, 
  • Σεμιναριο για εκπαιδευτικούς και για επαγγελματίες του θεάτρου 

είναι κάποιες από τις δράσεις που ήδη δρομολογούνται στη νέα Εφηβική Σκηνή και θα προσφέρονται δωρεάν στους ωφελούμενους, με άξονες την καλλιτεχνική αξία, την εκπαιδευτική εμβάθυνση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Σας περιμένουμε κοντά μας για μια χρονιά γεμάτη θέατρο!

 

 

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ What'sON

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.