Εθνικό Θέατρο

Κύκλοι ανεξάρτητων τρίωρων εργαστηρίων, που προσφέρονται άπαξ και δωρεάν από τους εμψυχωτές-καλλιτέχνες της Εφηβικής Σκηνής σε σχολικές ομάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και καλούν τους εφήβους να εμπλακούν βιωματικά με τη θεατρική πρακτική και να δώσουν καλλιτεχνική υπόσταση σε καίρια ερωτήματα των καιρών μας! 

*Τις Δευτέρες διά ζώσης, στους χώρους της Εφηβικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου και καθημερινά σε ψηφιακή εκδοχή για την Περιφέρεια και απομακρυσμένες περιοχές.
**Τα θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια «Χτίζοντας την Αλλαγή: Ιστορίες που Επείγουν» είναι σχεδιασμένα με βάση τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ατζέντα 2030 του Ο.Η.Ε. και στόχο έχουν να εμπνεύσουν στους νέους μια μορφή συνείδησης που θα ενισχύει το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της κοινωνίας μας.

Πρώτος κύκλος (Δεκέμβριος 2021 - Απρίλιος 2022): Κλιματική Κρίση
Δεύτερος κύκλος (Απρίλιος 2022 - Ιούνιος 2022): Συμπερίληψη 


Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Εφηβικής Σκηνής ή στα ψηφιακά τους παράθυρα, κάθε σχολική ομάδα που θα συμμετάσχει θα χτίσει τη δική της ιστορία. Μέσα από ασκήσεις που ενεργοποιούν το σώμα και τη σκέψη, συνεντεύξεις και εξοικείωση με το θέατρο-ντοκουμέντο, παιχνίδια ρόλων, τεχνικές εκπαιδευτικού και εφαρμοσμένου δράματος αλλά και εναλλακτικές φόρμες δημιουργίας περιεχομένου(κολάζ, ποιήματα, ψηφιακές αφηγήσεις), τα παιδιά θα εκφράσουν ιδέες και συναισθήματα, θα αμφισβητήσουν και θα τοποθετηθούν ενεργά στον κόσμο γύρω τους, αναδεικνύοντας νέες προοπτικές αφήγησης της Ιστορίας μας! Γύρω μας διαδραματίζονται ιστορίες που αλλάζουν την εξέλιξη της Ιστορίας-μπορούμε να παρέμβουμε σε αυτές χτίζοντας δικές μας εναλλακτικές;

Κάθε ομάδα έχει έπειτα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει την εμπειρία αυτή ως πηγή έμπνευσης και αφετηρία για δράσεις της δικής της επινόησης, όπως προγράμματα ευαισθητοποίησης στην κοινότητα, έκθεση φωτογραφίας, οργάνωση φόρουμ κ.ά., που θα συμβάλουν με τη σειρά τους στη διάχυση της γνώσης και της εμπειρίας τους και θα αναδείξουν τους νέους ως σημαντικούς φορείς αλλαγών στη ζωή μας.


Κλείστε εγκαίρως τη θέση σας, τηρείται σειρά προτεραιότητας. Δηλώστε συμμετοχή [εδώ]. Αποστείλετε την αίτησή σας στο e-mail: nstamatopoulou@n-t.gr

 

Πληροφορίες: Ντίνα Σταματοπούλου,
Υπεύθυνη Σχεδιασμού  και Συντονισμού Εργαστηρίων & Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Εφηβικής Σκηνής.
Τηλ. 210-7001469 (εσωτ.315)

 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.