Εθνικό Θέατρο

Performance in context (III): επιτέλεση, σύγχρονη τέχνη, πόλη

Διακαλλιτεχνικός διάλογος: performance, ιστορία της τέχνης, πόλη, δημόσιος χώρος, αρχιτεκτονική, street art

υπεύθυνη εργαστηρίου

Από 13.10.2021 έως 08.06.2022

ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ - Εργαστήρια ενηλίκων

Στόχος του εργαστηρίου είναι ν’ αντλήσουμε υλικό για καλλιτεχνικά (σκηνικά/ θεατρικά και εικαστικά) εγχειρήματα, ν' αναγνωρίσουμε ερεθίσματα και να γνωρίσουμε τρόπους δόμησης έργων επιτέλεσης και ζωντανής τέχνης (performance art/ live art) , περνώντας από διαφορετικά παραγωγικά στάδια και εγκαθιστώντας έναν διακαλλιτεχνικό διάλογο ανάμεσα στη τέχνη της performance, την ιστορία της τέχνης, την πόλη της Αθήνας και το δημόσιο χώρο, τη περιβάλλουσα αρχιτεκτονική, την ιστορία, τα εκθέματα των μουσείων, το street art,  τους αρχαιολογικούς τόπους της Αθήνας κ.α. Παράλληλα, επιχειρούμε να συνθέσουμε με πολυαισθητικές προσεγγίσεις και εικαστικούς όρους τα περιβάλλοντα των δράσεών μας και να συνδεθούμε με την πόλη, την κοινωνική πραγματικότητα και άλλες μορφές τέχνης, όπως η ζωγραφική, η γλυπτική, η μουσική, το σχέδιο, η αρχιτεκτονική, η φωτογραφία κ.α.

Το εργαστήριο καλλιεργεί τον βιωματικό χαρακτήρα της καλλιτεχνικής ενεργοποίησης και εργαστηριακής προετοιμασίας με τεχνικές, ασκήσεις, πρακτικές και θεωρητικές διερευνήσεις γύρω από το πεδίο της performance και σύγχρονων μεταδραματικών πρακτικών. Μέσα από νέες συνθήκες παρατήρησης, κριτικής και καλλιτεχνικής ενεργοποίησης  οι συμμετέχοντες αντλούν εφαλτήρια καλλιτεχνικής δράσης μέσα από τον κόσμο και τη τέχνη που μας περιβάλλει, ενώ κατόπιν αναδεικνύονται σε πολύτιμα καλλιτεχνικά υποκείμενα μέσα από την παραγωγή νέων καλλιτεχνικών έργων επιτέλεσης (performance) και ζωντανής τέχνης (live art) σε διάλογο με τα αρχικά ερεθίσματα. Τα έργα αναμένεται να καταλήξουν τόσο σε συλλογικές performances, όσο και σε ατομικές δράσεις. Οι συναντήσεις επιχειρούν τη μεταφορά ιδεών στο καλλιτεχνικό πεδίο, στο πλαίσιο μιας ζωντανής, διαδραστικής και ισότιμης παιδαγωγικής διαδικασίας που περιλαμβάνει τη δημιουργία έργων σε διάλογο με τον θεατή και το κοινό, επιχειρώντας σύνδεση της τέχνης με την πραγματικότητα.

Πώς θα χρησιμοποιήσουμε το ερέθισμα (stimuli), το σώμα, το χώρο, τους τόπους, τη θεωρία της τέχνης, την φυσική παρουσία και την επιτέλεση για να δημιουργήσουμε νέα καλλιτεχνικά έργα; Σώμα, χώρος, χρόνος, δράση, επικοινωνία, ύλη, υλικό, αλληλεπίδραση αποτελούν λέξεις κλειδιά του εργαστηρίου.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στην τέχνη της επιτέλεσης (performance). 

Πληροφορίες

Από 13.10.2021 έως 08.06.2022

ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ - Εργαστήρια ενηλίκων

Τετάρτη 19:00 - 22:00

Κόστος εργαστηρίου: 340 € 

Τρόπος καταβολής διδάκτρων:

Για την εγγραφή: 200 € μετά την επιλογή των συμμετεχόντων 

Β δόση: 140 € από 1 έως 10/02/2022

Η εγγραφή πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ticket Services, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο 

https://www.ticketservices.gr/el/nt-workshops/

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 2107001468

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ What'sON

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.