Εθνικό Θέατρο

Performance IΙ - Για ενήλικες (με εμπειρία)

Αφαιρώντας τους τίτλους από την καλλιτεχνική διαδικασία, συνθέτουμε ατομικές performances και συλλογικές παραστατικές δράσεις/ σκηνικές συνθέσεις

υπεύθυνη εργαστηρίου

Από 11.10.2021 έως 06.06.2022

ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ - Εργαστήρια ενηλίκων

Η performance δεν είναι μέσο μα ένα σύνολο ερωτημάτων και διερευνήσεων. Πώς θα δομήσουμε και θα αποδομήσουμε μια σκηνική δράση; Πώς συνθέτω την ατομική και ομαδική καλλιτεχνική πρακτική;

Στα πλαίσια του εργαστηρίου θα γνωρίσουμε τη δόμηση της σκηνικής παρουσίας και την εξελικτικότητα στη δημιουργική διαδικασία. Παράλληλα, επιχειρείται η διερεύνηση πεδίων, όπως performanceandpolitics, performance και δημόσιος χώρος, performance σε συσχετισμό και έμφυλη ταυτότητα κ.λπ. Το εργαστήριο παρέχει  τόσο πρακτική, όσο και θεωρητική βάση. Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων εργαστηρίων,  μέσα από προγραμματισμένες εισηγήσεις, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με καλλιτέχνες- δημιουργούς από την εγχώρια καλλιτεχνική σκηνή. Στη διάρκεια της χρονιάς,  τα μέλη του εργαστηρίου πρόκειται να πραγματοποιήσουν ατομικές και ομαδικές performances με κοινό, ενώ σχεδιάζονται projects/ δράσεις/ καλλιτεχνικά εγχειρήματα σε εξωτερικό/ δημόσιο χώρο.

«Here my idea is to declare that art is the only possibility for evolution, the only possibility to change the situation in the world. But then you have to enlarge the idea of art to include the whole creativity. And if you do that, it follows logically that every living being is an artist - an artist in the sense that he can develop his own capacity. (JosephBeuys)».

*απαραίτητη η αποστολή βιογραφικού.

Πληροφορίες

Από 11.10.2021 έως 06.06.2022

ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ - Εργαστήρια ενηλίκων

Δευτέρα 19:00 - 22:00

Κόστος εργαστηρίου: 340 € 

Τρόπος καταβολής διδάκτρων:

Για την εγγραφή: 200 € μετά την επιλογή των συμμετεχόντων 

Β δόση: 140 € από 1 έως 10/02/2022

Η εγγραφή πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ticket Services, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο 

https://www.ticketservices.gr/el/nt-workshops/

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 2107001468

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.