Εθνικό Θέατρο

Μουσική σύνθεση για το θέατρο

Μουσική δημιουργία και δραματουργία

υπεύθυνος εργαστηρίου

Από 09.11.2020 έως 14.06.2021

ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ - Εργαστήρια ενηλίκων

Το εργαστήρι της σύνθεσης απευθύνεται σε μουσικούς και συνθέτες με κύριο στόχο την επαφή της μουσικής με τις παραστατικές τέχνες (θέατρο, χορός, περφορμανς, όπερα) αλλά και την σύνθεση καθεαυτή. Πέρα από κάθε ακαδημαϊκή προσέγγιση και τυποποιημένη διαδικασία, θα δοθεί έμφαση σε κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά, προς τη δουλειά του, τις  ιδέες του, τους τρόπους του και πως αυτοί μπορούν να πάνε παρακάτω και να του προσφέρουν νέα υλικά για να εξελίξει την ίδια του την γραφή. Επίσης ο ρόλος της ομάδας θα είναι ενισχυμένος με κοινές ακροάσεις έργων και συζητήσεις. Σε όσους από τους συνθέτες κύριο  ενδιαφέρον είναι η μουσική για το θέατρο θα προβλεφθεί και η επαφή με την ίδια τη θεατρική συνθήκη σε πρόβες, και η συνεργασία με νέους σκηνοθέτες για να γνωρίσουν την αληθινή διαδικασία και να μπορούν να εμβαθύνουν σε αυτή. Σε δεύτερο στάδιο θα προσκληθούν στο εργαστήριο συνάδελφοι συνθέτες, που μπορούν να ανοίξουν και άλλους δρόμους στους συμμετέχοντες. Βασικό μέλημα θα είναι η χαρα της μουσικής δημιουργίας και κυρίως το πως η μουσική ακουμπάει και επικοινωνεί σε ένα τόσο ζωντανό και απρόβλεπτο οργανισμό όπως είναι το θέατρο, πως αλληλεπιδρά, πως αναπνέει μαζί του, πως μπορούν να δομήσουν μαζί δραματουργία και να αποτελούν οργανική επέκταση το ένα του άλλου. Προαπαιτούμενες είναι βασικές γνώσεις θεωρίας και αρμονίας, η προσωπική ενασχόληση με την σύνθεση, αλλά όχι αναγκαστικά πτυχία πάνω σε αυτά. 

Παρακαλούμε με την αποστολή της αίτησης εγγραφής  όπως αναφερθεί η προϋπάρχουσα συμμετοχή σε εργαστήρια μουσικής σύνθεσης ή προϋπάρχουσες γνώσεις θεωρίας και αρμονίας

 

Πληροφορίες

Από 09.11.2020 έως 14.06.2021

ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ - Εργαστήρια ενηλίκων

Δευτέρα 17:00 - 21:00 

Κόστος εργαστηρίου: 400 € 

Τρόπος καταβολής διδάκτρων:

Α δόση: 200 €  εντός μίας εβδομάδας από την επιβεβαίωση της εγγραφής

Β δόση: 200 € από 1 έως 10/02/2021

Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο ergastiria@n-t.gr  έως και 5/11/2020. Για την επιλογή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες: 2107001468 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.