Εθνικό Θέατρο

Performance 2- Για ενήλικες με προηγούμενη εμπειρία

Αφαιρώντας τους τίτλους από την καλλιτεχνική διαδικασία, συνθέτουμε ατομικές performances και συλλογικές παραστατικές δράσεις/ σκηνικές συνθέσεις

υπεύθυνη εργαστηρίου

Από 08.10.2020 έως 03.06.2021

ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ - Εργαστήρια ενηλίκων

[Το τμήμα έχει συμπληρωθεί. Για να κρατήσουμε το ενδιαφέρον σας σε περίπτωση ακυρώσεων ή ανοίγματος νέων θέσεων, παρακαλούμε στείλτε τα στοιχεία σας στο gmpaka@n-t.gr]

Η performance δεν είναι μέσο μα ένα σύνολο ερωτημάτων και διερευνήσεων. Η διερεύνησή μας εκτείνεται τόσο στο πεδίο της θεατρικής performance , όσο και στα πεδία της performance και  live art, επιχειρώντας να αφαιρέσει τους “τίτλους” στην καλλιτεχνική δημιουργία. Πώς θα δημιουργήσουμε τη δομή μιας performance; Πώς θα δομήσουμε και θα αποδομήσουμε μια σκηνική δράση; Πώς συνθέτω την ατομική και ομαδική καλλιτεχνική πρακτική;

Σώμα, φωνή, χώρος, λόγος, χρόνος, επικοινωνία, αντικείμενο συνιστούν τα δικά μας πεδία διερεύνησης στο πλαίσιο του εργαστηρίου. Το ποιητικό σώμα του καλλιτέχνη (κίνηση, λόγος κ.λπ.), ενεργοποίηση σώματος, η επινόηση (devised), κείμενο, αυτοσχεδιασμός, personal storytelling, συλλογική αφήγηση, τεχνικές συνόλου, βίντεο, ντοκουμέντο, installation- εικαστική εγκατάσταση, αντικείμενο, χώρος, location based εμπειρίες, site specific διερευνήσεις κ.α. αποτελούν τη μεθοδολογία του εργαστηρίου και τα ερεθίσματα (stimuli) στην καλλιτεχνική μας διαδρομή. Θα γνωρίσουμε τη δόμηση της σκηνικής παρουσίας και την εξελικτικότητα στη δημιουργική διαδικασία.

Το εργαστήριο παρέχει  τόσο πρακτική, όσο και θεωρητική βάση. Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων εργαστηρίων,  μέσα από προγραμματισμένες εισηγήσεις, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με καλλιτέχνες- δημιουργούς από την εγχώρια καλλιτεχνική σκηνή. Στη διάρκεια της χρονιάς,  τα μέλη του εργαστηρίου θα πραγματοποιούν ατομικές και ομαδικές performances σε κοινό, ενώ υλοποιούν projects και επιχειρούν δράσεις/ καλλιτεχνικά εγχειρήματα σε εξωτερικό/ δημόσιο χώρο. 

 

«Here my idea is to declare that art is the only possibility for evolution, the only possibility to change the situation in the world. But then you have to enlarge the idea of art to include the whole creativity. And if you do that, it follows logically that every living being is an artist - an artist in the sense that he can develop his own capacity. (Joseph Beuys)».

 

* το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα με προηγούμενη εμπειρία/ εξοικείωση με τις παραστατικές τέχνες/ το πεδίο της performance. Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η αποστολή βιογραφικού.

Πληροφορίες

Από 08.10.2020 έως 03.06.2021

ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ - Εργαστήρια ενηλίκων

Πέμπτη 19:00 - 22:00

Κόστος εργαστηρίου: 340 € 

Τρόπος καταβολής διδάκτρων:

Για την εγγραφή: 200 € μετά την επιλογή των συμμετεχόντων 

Β δόση: 140 € από 1 έως 10/02/2021

Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο ergastiria2@n-t.gr από τις 24/8/2020 και τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες: 2107001468 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.