Εθνικό Θέατρο

Από τη σελίδα στη σκηνή - Για νέους 16-20 ετών

Προσεγγίζοντας ένα ρόλο διακειμενικά

Από 11.10.2020 έως 06.06.2021

ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ - Εργαστήρια για εφήβους

[Το τμήμα έχει συμπληρωθεί. Για να κρατήσουμε το ενδιαφέρον σας σε περίπτωση ακυρώσεων ή ανοίγματος νέων θέσεων, παρακαλούμε στείλτε τα στοιχεία σας στο gmpaka@n-t.gr]

Τα θεατρικά κείμενα είναι ενταγμένα σε ένα πολιτισμικό περιβάλλον, το οποίο ο ηθοποιός πρέπει να κατανοεί και να αξιοποιεί ως μέρος της αποσκευής του. Σε ποια εποχή ζουν οι θεατρικοί χαρακτήρες; Τι συμβαίνει στην κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα γύρω τους; Ποια λογοτεχνικά, ιστορικά ή και άλλα κείμενα μπορούν να ξεκλειδώσουν αυτή την εποχή; 

Με αφετηρία αυτά τα ερωτήματα οι συμμετέχοντες/ουσες καλούνται να εξερευνήσουν ένα κλασικό κείμενο από την παγκόσμια λογοτεχνία και δραματουργία, προκειμένου να ζωντανέψουν επί σκηνής έναν ολόκληρο θεατρικό κόσμο.  Με την άσκηση στη διακειμενική αντιμετώπιση του θεατρικού κειμένου -δηλαδή την κατανόησή του ως μέρους ενός πλέγματος κειμένων- μαθαίνουν να αντιλαμβάνονται τα θεατρικά κείμενα όχι ως άχρονα σημεία του πολιτισμού αλλά κυρίως ως προϊόντα της ιστορικής εξέλιξης. Ταυτόχρονα, με την απόπειρα μιας επιτελεστικής αντιμετώπισής τους, έρχονται σε επαφή με τον εσωτερικό παλμό των κειμένων και τη δύναμη της εκφοράς του λόγου, αναπτύσσοντας τα γνωστικά και ερμηνευτικά τους μέσα. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, θα χρησιμοποιηθούν κλασικά και σύγχρονα θεατρικά κείμενα, αποσπάσματα από την λογοτεχνία, ιστορικές πηγές και μαρτυρίες, μουσική, πίνακες, φωτογραφίες, ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ.

Πληροφορίες

Από 11.10.2020 έως 06.06.2021

ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ - Εργαστήρια για εφήβους

Κυριακή 11:00 - 14:00

Κόστος εργαστηρίου: 340 € 

Τρόπος καταβολής διδάκτρων:

Για την εγγραφή: 200 € έως 15/09/2020 

Β δόση: 140 € από 1 έως 10/02/2021

Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο ergastiria2@n-t.gr από τις 24/8/2020 και τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες: 2107001468 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.