Εθνικό Θέατρο

ΝΕΦΕΛΕΣ ή Αναζητώντας το μέλλον στα σύννεφα, Έφηβοι Γ Γυμνασίου, Α και Β Λυκείου

Ο Αριστοφάνης του παρελθόντος συναντά το παρόν και το μέλλον

υπεύθυνοι εργαστηρίου

Από 10.10.2020 έως 05.06.2021

ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ - Εργαστήρια για εφήβους

[Το τμήμα έχει συμπληρωθεί. Για να κρατήσουμε το ενδιαφέρον σας σε περίπτωση ακυρώσεων ή ανοίγματος νέων θέσεων, παρακαλούμε στείλτε τα στοιχεία σας στο gmpaka@n-t.gr]

Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις; Τι σπουδές θα ακολουθήσεις; Αυτές είναι μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις και δηλώσεις που ακούν τα παιδιά μέχρι και την εφηβεία αλλά και αργότερα, οπότε καλούνται να πάρουν κρίσιμες για τη ζωή τους αποφάσεις.

Με όχημα την διαχρονική και αινιγματική αριστοφανική κωμωδία «Νεφέλες» θα αναρωτηθούμε και θα στοχαστούμε πάνω στα φλέγοντα ερωτήματα των εφήβων που αφορούν το παρόν και το μέλλον τους. Θα γνωρίσουμε το έργο, θα προσεγγίσουμε τις μεγάλες ιδέες που φέρνει και θα δούμε πώς και αν αυτές αντανακλώνται στη σύγχρονη πραγματικότητά τους. Θα σταθούμε στο ζήτημα της στείρας γνώσης και της παντοδυναμία της λογικής, στον ανταγωνισμό του παλιού και του νέου, του συντηρητικού και του προοδευτικού, του δίκαιου και του άδικου. Και ίσως ανακαλύψουμε ότι μάθηση δεν σημαίνει μόνο σχολείο, αλλά και εμπειρία, και ότι κάθε ιδέα είναι ευκαιρία για γνώση.

Θα παίξουμε τις Νεφέλες με έναν εφηβικό τρόπο. Σε ένα κόσμο που αλλάζει, σε ένα κόσμο μετέωρο όπως ο κόσμος των Νεφελών θα ψάξουμε να ενδυναμώσουμε τη δική μας στάση απέναντι στις νέες προκλήσεις που φέρνουν οι νέες συνθήκες.

Πληροφορίες

Από 10.10.2020 έως 05.06.2021

ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ - Εργαστήρια για εφήβους

Σάββατο 15:00 - 18:00

Κόστος εργαστηρίου: 340 € 

Τρόπος καταβολής διδάκτρων:

Για την εγγραφή: 200 € έως 15/09/2020 

Β δόση: 140 € από 1 έως 10/02/2021

Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο ergastiria2@n-t.gr από τις 24/8/2020 και τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες: 2107001468 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.