Εθνικό Θέατρο

Το Τμήμα Υποκριτικής λειτουργεί από το έτος 1930, στο πλαίσιο της Δραματικής Σχολής και βάσει του κανονισμού της, όπως αυτός ορίζεται στο Κανονιστικό Διάταγμα της 14-12-1943 τεύχος πρώτον, φύλλο 416 της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως και στο Προεδρικό Διάταγμα υπ' αριθμόν 93 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (αρ.φ.172, 1/10/2018) με την τροποποίηση του Π.Δ. 336/1983 που αφορά στην οργάνωση και λειτουργία της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου.

Σκοπός και έργο του Τμήματος είναι η καλλιτεχνική ευαισθητοποίηση, η επαγγελματική κατάρτιση και η κατάλληλη εκπαίδευση των νέων, προκειμένου να ασκήσουν το  επάγγελμα του ηθοποιού. Η φοίτηση διαρκεί 3 χρόνια και είναι δωρεάν.

Τα μαθήματα τα οποία διδάσκονται και αποβλέπουν σε αυτό το σκοπό, ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες: 

Υποκριτική: Το μάθημα αυτό διδάσκουν κατ’ επάγγελμα ηθοποιοί και σκηνοθέτες με διδακτική εμπειρία. Προβλέπονται τρεις καθηγητές ανά έτος.

Θεωρητικά  μαθήματα: Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Στοιχεία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Ιστορία Κινηματογράφου. Αυτά διδάσκονται από καθ’ ύλην αρμόδιους καθηγητές.

Τεχνικά μαθήματα: Γυμναστική - Χορός, Εκφραστική Κίνηση - Χορός, Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί, Οπλομαχητική, Μουσική, Ορθοφωνία, Θεατρικό Τραγούδι, Σκηνογραφία - Ενδυματολογία - Διασκευή Προσώπου. Όλα τα παραπάνω διδάσκονται και στα τρία έτη. 

Το Τμήμα Υποκριτικής υπάγεται στη Δραματική Σχολή, η οποία τελεί υπό την εποπτεία και ευθύνη του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, διοικείται από τον Διευθυντή της ή τον Υπεύθυνο Σπουδών, καθώς και το Σύλλογο των Καθηγητών, όργανα τα οποία έχουν την ευθύνη για κάθε εκπαιδευτικό, διοικητικό ή πειθαρχικό ζήτημα πιθανόν προκύψει.

 

Διεύθυνση:
Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου
Σχολείον της Αθήνας-Ειρήνη Παπά
Πειραιώς 52 Τ.Κ. 185 47
Νέο Φάληρο Πειραιάς
Τηλέφωνο : 210 52 25 634
Email: dramaschool@n-t.gr


 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 2020-2021


ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ: Ζημάλη Εβίτα | Καραζήσης Ακύλλας | Κονιόρδου Λυδία | Μάσχα Άννα | Παπακωνσταντίνου Θάνος | Χατζόπουλος Νίκος

ΣΚΗΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ: Κεχαγιόγλου Μαρία | Νταλιάνης Γιάννης | Πρωτόππα Μαρία 

ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ - ΦΩΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Τρέβιλα Αθηνά

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κακάλας Σϊμος | Καραθάνος Νίκος | Μοσχόπουλος Θωμάς

ΜΟΥΣΙΚΗ: Παιονίδου Μελίνα

ΜΟΥΣΙΚΗ - ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Παναγιωτόπουλος Νίκος 

ΚΙΝΗΣΗ-ΧΟΡΟΣ: Ευαγγελινός Φωκάς | Στελλάτου Αγγελική

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ: Τζαρδή Χρυσή

ΟΠΛΟΜΑΧΗΤΙΚΗ-ΞΙΦΑΣΚΙΑ: Μπουμπούκης Κωνσταντίνος

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: Βούλγαρης Αλέξανδρος | Δήμας Χρήστος

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τριανταφυλλίδου Μαρίσσα

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ-ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Μετζικώφ Γιάννης

ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: Λιγνάδης Γιάννης

ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ: Ιωαννίδης Γρηγόρης

ΔΡΑΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Καγγελάρη Δηώ

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Καψάλης Διονύσης

 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.