Εθνικό Θέατρο

Χρίστος Στυλιανού

Γεννήθηκε στη  Μόσχα το 1978, μεγάλωσε στην Κύπρο και ζει στην Θεσσαλονίκη. Αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής σχολής του ΚΘΒΕ (2005), του Τμήματος Πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου (2002) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην «Παραστασιολογία-Δραματολογία» από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ (2009). Συνεργάστηκε με το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης και κυρίως με το ΚΘΒΕ σε πάνω από 40 παραστάσεις έχοντας ερμηνεύσει σημαντικούς ρόλους από το αρχαίο και το σύγχρονο ρεπερτόριο: Επτά επί Θήβας (σκην. Τ. Γκραουζίνις), Ορέστης( σκην. Γ. Αναστασάκης), Ιφιγένεια η εν Αυλίδι ( σκην. Γ. Καλαβριανός), Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων (σκην. Θ. Μοσχόπουλος), Τρωάδες, Festen, Ο Βασιλιάς Υμπύ (σκην. Γ. Παρασκευόπουλος), Ορφανά (σκην. Τ. Τζαμαργιάς), Πυρκαγιές (σκην. Ι. Βουλγαράκη), Οι στυλοβάτες της κοινωνίας (σκην. Γ. Μόσχος), Ο Πουπουλένιος( σκην. Μ. Ανδρέου), Βόυτσεκ (σκην. Σ. Τσακίρης), Πέερ Γκυντ (σκην. Γ. Μαργαρίτης).
Έχει λάβει μέρος σε ταινίες μικρού μήκους και σε πολλές δράσεις σχετικά με το θέατρο και τη λογοτεχνία. Από το 2017 ασχολείται με τη διδασκαλία υποκριτικής στις δραματικές σχολές του Β. Διαμαντόπουλου και του ΚΘΒΕ και συμμετείχε στο 1ο Σχολείο Σκηνοθεσίας που διοργάνωσε το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας το 2020. 

Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2022

Χρίστος Στυλιανού

επιστροφή

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ What'sON

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ What'sON

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.