Εθνικό Θέατρο

Φοίβος Συμεωνίδης

Αποφοίτησε αριστούχος από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 2011. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Art Vouveau» και σταθερός συνεργάτης των ομάδων «Baumstrasse» και «Κοπέρνικος».
Το 2019 σκηνοθέτησε για το Εθνικό Θέατρο την παράσταση Δίπλα-δίπλα η οποία επαναλήφθηκε το 2022 και έκανε καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας.
Ως ηθοποιός εργάζεται αδιαλείπτως από το 2011 έχοντας συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως η Μ.Φριντζήλα, ο Ε.Λασκαρίδης, ο Θ. Μοσχόπουλος, ο Κ. Παπακωνσταντίνου, ο Κ. Φιλίππογλου, η Β.Γεωργιάδου, ο C. Bentancor. Επίσης, έχει συμμετάσχει με παραστάσεις σε διεθνή φεστιβάλ: Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Charleroi Danse festival, το Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Προύσας, το Διεθνές Φεστιβάλ Μαύρης Θάλασσας στην Τραπεζούντα κ.α.
Ενδεικτικά κάποιες παραστάσεις: ELENIT, ΣΤΕΓΗ (σκην. Ε.Λασκαρίδης), Καντίντ ή η αισιοδοξία, Η δίκη του Κ., Το σκλαβί, (σκην. Θ.Μοσχόπουλος), Μαριβωντάζ, Κάιν-ένα μυστήριο, Αίας, Βάκχες, Baumstrasse (σκην. Μ.Φριντζήλα), Βόυτσεκ , Ξανθίας  (σκην. Κ. Παπακωνσταντίνου), Τα δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ, Art Vouveau (σκην.  Δ.Τίκου).
Από το 2020 στο εκπαιδευτικό δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου συντονίζοντας ετήσια θεατρικά εργαστήρια σε νέες-ους 15- 25 ετών. Την περίοδο 2021-2022 πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι «Οι πολλαπλές εκδοχές μιας ιστορίας» και την περίοδο 2020-2021 το εργαστήρι «Η Ομάδα και η Μονάδα».
Την περίοδο 2017-2018 συμμετείχε στο Onassis Youth Festival (OYF) της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών όπου σε συνεργασία με τη Βίκυ Γεωργιάδου ανέλαβε την παρουσίαση του 1ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω με τίτλο Τυφλές ελπίδες. Ακόμα, αναλαμβάνει τη συνδιδασκαλία στο σύνολο των εργαστηρίων βωβού σωματικού θεάτρου «Character’s Toolcase» που διοργανώνει η ομάδα «Art Vouveau».

Φοίβος Συμεωνίδης

επιστροφή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.