Εθνικό Θέατρο

Σπύρος Βέργης

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1988. Ξεκίνησε τα πρώτα του μουσικά βήματα στη Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας σε ηλικία 7 χρονών όπου επέλεξε την τρομπέτα ως μουσικό όργανο με καθηγητή τον Δημήτριο Κάφυρη. Ακολουθώντας τη συμβουλή του δασκάλου του -σε ηλικία 15 ετών -ξεκίνησε το τρομπόνι με καθηγητή τον αείμνηστο Σταμάτη Κρητικό και κέρδισε το Πρώτο Βραβείο στους Πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες στην κατηγορία του Τρομπονιού το 2005 καθώς και την αμέσως επόμενη χρονιά το ίδιο βραβείο στην κατηγορία όλων των πνευστών οργάνων στην Ελλάδα.
Το 2006 ξεκίνησε το Bachelor πρόγραμμα της  Βασιλικής Ακαδημίας της Κοπεγχάγης, (Royal Danish Academy), με καθηγητές στο τρομπόνι τους Τ.Kroon και Μ.Αndreasen. Συμμετείχε ενεργά σε δεκάδες σεμινάρια με κορυφαίους σολίστ όπως οι: C.Lindberg, M.Becquet, J.van Rinjen, Ben van Dijk, Raymond Munnecom κ.ά.
Το Δίπλωμά του το πήρε το 2013 με καθηγητή τον Σ.Φαρούγγια από το Ωδείο Κερκύρας και από το 2017 διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο.
Έχει συνεργαστεί με όλες τις ορχήστρες της χώρας και με διεθνούς φήμης μαέστρους όπως:  Riccardo Muti, C.Eschenbach, V.Ashkenazy, Λ.Καβάκος κ.ά.
Είναι μέλος του «Ventus Ensemble».

Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2022

Σπύρος Βέργης

επιστροφή

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ What'sON

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ What'sON

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.