Εθνικό Θέατρο

Νιόβη Χαραλάμπους

Γεννήθηκε στη  Λευκωσία της Κύπρου. Είναι Αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (1999-2002). Βραβεύθηκε με το Βραβείο ΘΟΚ Γυναικείας Ερμηνείας για το ρόλο της Βάιολετ στην Παράσταση Μια Μέρα όταν ήμασταν νέοι του Νικ Πέιν (σκην. Μ. Μεττή, 2014-2015) και έλαβε «εύφημο μνεία» από το Φεστιβάλ Δράμας για το ρόλο της Μέλανι στην ταινία μικρού μήκους Quidnunc (σκην. Χ.Αγιότη). Συνεργάστηκε με το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Λαμίας, το Θέατρο Αμφίκτιο, το Θέατρο Διόνυσος, το Θέατρο Λέξη, το Θέατρο οδού Κυκλάδων – Νέα Σκηνή του Λευτέρη Βογιατζή, το Ανοιχτό Θέατρο, το Θέατρο ΑΤΤΙΣ , το Εθνικό Θέατρο, την ομάδα «Αlpha Square», το θέατρο Αντίλογος, την ομάδα «Fresh Target Theatre Ensemble», την ομάδα «Open Arts», το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ κ.α.
Έχει παίξει σημαντικούς ρόλους σε έργα του Αρχαίου Δράματος καθώς και της παγκόσμιας και νεοελληνικής  δραματουργίας.
Συμμετείχε σε Φεστιβάλ Θεάτρου στη Νέα Υόρκη, την Ιταλία και την Γερμανία, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ,στο φεστιβάλ Δελφών, στην 9η θεατρική ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ στη Toga Ιαπωνία, στο Φεστιβάλ Wutzhen στην Κίνα κ.α. Επίσης έλαβε μέρος σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές σε Ελλάδα και Κύπρο. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σύγχρονους σκηνοθέτες όπως: Ν.Χαραλάμπους, Ε.Γαβριηλίδης, Λ.Βογιατζής, Θ. Τερζόπουλος, Β. Βαφέας, X. Ο. Χάους, Δ. Γκάτζιου, Γ. Μουαΐμης, B. Rutter, Β.Κυριαζής, Μ. Ζήρα, Μ. Μανναριδου-Καρσερά, Θ. Γεωργίου, Φ. Νικολάου, Χ. Νικολάου, Κ. Αρβανιτάκης, Σ. Κοτσίκος, J. C. Berutti, Ν. Νεοκλέους, M. Μεττής, H. Snir, Α.Δανέζη -Κνούτσεν, Τ. Τζαμαριάς, Δ. Λιγνάδης, Ά. Μπρούσκου, A. Κάσιου, Μ. Κυριάκου, Ε. Ιωάννου, Σ. Λιβαθινός, Α.Αραούζος, Λ. Μαλένη, Κ. Σιλβέστρος.

Νιόβη Χαραλάμπους

επιστροφή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.