Εθνικό Θέατρο

Μικαέλα Λιακατά

Είναι αρχιτέκτων, σκηνογράφος και video projection designer σε θέατρο όπερα και χορό. Αποφοίτησε με άριστα από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και το μεταπτυχιακό τμήμα «Χώρος Σχεδιασμός Πολιτισμός» του ΕΜΠ. Κατέχει με άριστα Master of Fine Arts από το τριετές τμήμα Design for Stage and Film του Τisch School of the Arts, του New York University, με υποτροφία από τα ιδρύματα: Fulbright, A. Ωνάση, Αττική Παράδοση και NYU. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ. Έχει κερδίσει πρώτο βραβείο σε δύο πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς.
Έχει σχεδιάσει παραστάσεις για το West End και άλλες σκηνές του Λονδίνου, το Φεστιβάλ Εδιμβούργου, το La Mamma στη Νέα Υόρκη, το Jiangsu Center for the Performing Arts, της Nanjing στην Κίνα κ.α. Έχει δουλέψει επίσης στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, στην Όπερα Lyon, στο Teatr Wielki της Βαρσοβίας, στη LaMonnaie στις Βρυξέλλες, στο Theatro Real της Μαδρίτης, στο Public Theater της Nέας Υόρκης, στην Dutch National Opera στο Άμστερνταμ κ.α.
Στο εξωτερικό έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: D. Raggett, S. Mc Burney, C. Dyer, J. Latowicki, I. Radoulian, S. Cooper, A. Σιδηροπούλου, Ν. Φώσκολου κ.α. Ως συνεργάτης-βοηθός έχει δουλέψει για τους σκηνοθέτες: I. Van Hove, R. Icke, M. Still κ.α.
Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με τους: Δ. Καταλειφό, Ε. Σκότη, Γ. Λεοντάρη, Δ. Αγαρτζίδη, Δ. Αναστάσογλου, Ε. Γεωργοπούλου, Κ. Γάκη, Ν. Φώσκολου, κ.α.
Έχει διδάξει στο Τμήμα Ψηφιακών και Παραστατικών Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και έχει δουλέψει ως βοηθός διδασκαλίας στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Μικαέλα Λιακατά

επιστροφή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.