Εθνικό Θέατρο

Μαρία - Χριστίνα Harper

Avant garde, jazz αρπίστα και συνθέτης. Κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Διεθνή διαγωνισμό άρπας στην Ουαλία στην κατηγορία «Σύγχρονη/Ηλεκτρική άρπα» παίζοντας δικές τις συνθέσεις.
Σπούδασε πιάνο και άρπα στην Αθήνα. Συνέχισε τις σπουδές της με υποτροφία στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου και πήρε μεταπτυχιακό τίτλο στη Μουσικοθεραπεία στο Roehampton University και εκπονεί διδακτορικό με θέμα «Music and Media» στο Surrey University.
Το 2012 ίδρυσε το σχήμα «MC & The 7 Pedals» - ηλεκτροακουστική άρπα με εφέ- με σκοπό να εντάξει την άρπα στον σύγχρονο μουσικό κόσμο παίζοντας κυρίως δικές τις συνθέσεις. Έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικούς δίσκους: Gluten free (Valentine Records, UK) και Draft (Hairetis Harper, Same Difference).
Στο Λονδίνο έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτική μουσική εκπομπή στο BBC και έχει κάνει ηχογραφήσεις στο στούντιο του. Έχει κάνει ζωντανές εμφανίσεις σε εμβληματικούς συναυλιακούς  χώρους του Λονδίνου και συμμετείχε στην περιοδεία της  Ronnie Scotts Jazz band.
Έχει παίξει σε μεγάλα φεστιβάλ στην Ευρώπη και στο Montreal Jazz Festival στον Καναδά.  Έχει συνεργαστεί με την Katie Melua, Soft Cell, Gavin Friday, Jeremy Reed, Georgina Jackson,Ψαραντώνη.
Διδάσκει μουσικοθεραπεία στο πανεπιστήμιο Roehampton στο Λονδίνο κι έχει υπάρξει visiting lecturer άρπας σε πανεπιστήμια της Αγγλίας Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance, Guildhall School of Music and Dance, Surrey University.
Επίσης έχει εργαστεί ως μουσικοθεραπεύτρια σε ειδικά νοσοκομεία για ενήλικες με μη αναστρέψιμες ασθένειες και σε προγράμματα φυλακών και κοινωνικής επανένταξης πρώην φυλακισμένων.

Μαρία - Χριστίνα Harper

επιστροφή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.