Εθνικό Θέατρο

Μαρία Κοσκινά

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου Σ.Κ.Τ. του Α.Π.Θ. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρίας Θεάτρου «Sforaris».
Στα πρώτα της βήματα εμφανίστηκε στην ταινία Μια αιωνιότητα και μια μέρα του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Έχει συγγράψει μαζί με τον Γ. Καλαβριανό το θεατρικό έργο «Κουμ Κουάτ». Έχει εργαστεί ως θεατροπαιδαγωγός σε εκπαιδευτικά προγράμματα για χαρισματικά παιδιά κι εφήβους στην ελληνική Mensa.
Έχει συνεργαστεί με την Εταιρία Θεάτρου «Sforaris» στις παραστάσεις: Η Φαίδρα καίγεται, Κουμ κουάτ, Γιοί και Κόρες, μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας, Πρακτόρισσες, και Εγώ είμαι το θείο βρέφος.
Με το Σ. Κραουνάκη στις παραστάσεις: Avanti Dario, Μπεεε!, Αριστοφάνους 11, Festivalium- 10 χρόνια Σπείρα, All that Buzz- η τελευταία νύχτα του κόσμου.
Με την Πειραματική σκηνή της «Τέχνης», θέατρο Αμαλία στις παραστάσεις: Εκκλησιάζουσες (σκην.Ν. Χουρμουζιάδη), Το Σώσε (σκην. Ν. Αρμάου), Οδύσσεια (σκην. Ε. Σταμούλη), Με δύναμη από την Κηφισιά (σκην. Ερ. Βασιλικιώτη), Κόκκινες μύτες (σκην. Σ. Ντιντιε- Ελ. Δημοπούλου), Οι δούλες (σκην. Γ. Ρήγα.)
Άλλες παραστάσεις: Ματωμένος γάμος και Insomnia Greca: Τρεις μεταμεσονύκτιες εμπειρίες (σκην.Κ. Ντέλλα), Η Σάντρα στο φως (σκην.Σ. Κραουνάκη), Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου (σκην.Ερ. Βασιλικιώτη), Ηλέκτρα (σκην. Π. Παπαγεωργόπουλου), Μου θυμίζεις φιλιά (σκην.Μ. Μπεκρή) κ.α.
Έχει λάβει μέρος στις τηλεοπτικές σειρές The Speira-speira show, 4, Στο Παρά Πέντε.

Μαρία Κοσκινά

επιστροφή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.