Εθνικό Θέατρο

Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1975.

Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σχέδιο ρούχου & ιστορία κοστουμιού στη σχολή Βελουδάκη και σκηνογραφία στο Εργαστήριο Σκηνογραφίας της Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών και στη Slade School of Fine Art, University College London (UCL) με υποτροφίες του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής και του Ιδρύματος Ωνάση.

Έχει συνεργαστεί ως σκηνογράφος / ενδυματολόγος με το Εθνικό Θέατρο, το Ελληνικό Φεστιβάλ, το Αμφι-Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Απλό Θέατρο, τα Δη.Πε.Θε.Πάτρας, Βόλου, Καβάλας, Ιωαννίνων & Καλαμάτας, τα Θέατρα της οδού Κεφαλληνίας και Κυκλάδων, το Χοροθέατρο Ροές, την Quasi Stellar, τις Όπερες των ζητιάνων, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και άλλα, σε συνεργασία με τους: Θ. Αμπαζή, Γ. Αναστασάκη, Π. Απέργη, Ι. Βαρδάκη, Λ. Βογιατζή, Β. Γεωργιάδου, Α. Δαρλάση, Β. Δούκα, Κ. Ευαγγελάτου, Α. Ευκλείδη, Μ. Κάλμπαρη, Α. Κοέν, Σ. Μαραθάκη, Ν. Μαστοράκη, Β. Μαυρογεωργίου, Δ. Μπίτο, Ε. Μποζά, Μ. Νέστορα, Ν. Νικολάου, Z. Ξανθοπούλου, Δ. Παναγιωτοπούλου, Α. Παπαδαμάκη, Π. Παπαδόπουλο, Μ. Πετούση, Κ. Ρήγο, Δ. Σαββόπουλο, Σ. Σπυράτου, Σ. Στάγκο, Μ. Σωτηριάδη, Ο. Τάτση, A. Τρουπάκη, Κλ. Φλέσσα, Ν. Χαραλάμπους, Δ. Χατούπη, Δ. Χρονόπουλο, Αίμ. Χειλάκη κ.ά.

Το 2008 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο ποιότητας για τη δουλειά του στα σκηνικά της ταινίας «Σκλάβοι στα δεσμά τους» (σκηνοθεσία Τώνη Λυκουρέση) καθώς και με τον έπαινο Νέου Δημιουργού των Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών για το σκηνικό της παράστασης «Πλαστελίνη» (σκηνοθε σία Κατερίνας Ευαγγελάτου) στο Εθνικό Θέατρο.

Το 2011 οργάνωσε και επιμελήθηκε την ελληνική συμμετοχή αρχιτεκτονικής στη Διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας & Θεατρικής Αρχιτεκτονικής – Prague Qudrennial 2011, η οποία τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο Θεατρικής Αρχιτεκτονικής

Κωνσταντίνος Ζαμάνης

επιστροφή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.