Εθνικό Θέατρο

Κατερίνα Γεβετζή

Είναι χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού. Αποφοίτησε με άριστα από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Νίκη Κονταξάκη» και από την Ακαδημία SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance) στην Αυστρία. Επίσης έχει σπουδάσει Κλασική Φιλολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχοντας ως έδρα τη Βιέννη έως το 2015 συνεργάστηκε για δύο χρόνια με τις ομάδες «Flowmotion Dance Company» και «Transitheart Productions», καθώς και με την Εθνική Όπερα του Βερολίνου υπό τον σκηνοθέτη Philipp Stölzl και τη χορογράφο Mara Kurotschka. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με τους: Μ. Κολιοπούλου, Μ. Νέστορα, Σ. Στριμπάκου, Α. Γύρα, Α. Κανελλοπούλου, Κ. Κοσμόπουλο, E. Goro, W. Dorner κ.ά. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ όπως Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός, MIR Festival , ΑRC For Dance, Music in Motion, καθώς και σε φεστιβάλ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (Fast Forward Festival, Dancing Athens, I Dance Festival), του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννη (Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων), της Μπιενάλε και του Δήμου Αθηναίων.
Διδάσκει σύγχρονο χορό σε σχολές και studios της Αθήνας και είναι εισηγήτρια εκπαιδευτικών καλλιτεχνικών προγραμμάτων, όπως το πρόγραμμα «Co-OPERAtive» των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ασχολείται με τον συμπεριληπτικό χορό στα πλαίσια του οργανισμού «Artogether» (Τέχνη Ατόμων με και χωρίς Αναπηρία), όπου συντονίζει εργαστήρια και χορογραφεί για την Ομάδα Κινητικού Αυτοσχεδιασμού. Εργάζεται, επίσης, στο θέατρο ως χορογράφος. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως: Α. Ξάφης, Κ. Παπακωνσταντίνου, Σ. Καραγιάννη, Θ. Μεγαλόπουλος, Ρ. Μοσχοχωρίτη, Φ. Συμεωνίδης κ.ά.

Κατερίνα Γεβετζή

επιστροφή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.