Εθνικό Θέατρο

Κατερίνα Βλάχμπεη

Γεννήθηκε το 1993 στις Σέρρες. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Πράγας (CTU). Εργάζεται στο πεδίο της αρχιτεκτονικής, της σκηνογραφίας, της γραφιστικής και της εικονογράφησης. Ξεκίνησε την επαγγελματική της πρακτική στο Amsterdam, στο studio αρχιτεκτονικής Urban Echoes, διερευνώντας νέες εκδοχές του αστικού φαινομένου, υπό το πρίσμα της βιωσιμότητας και της συμπερίληψης.
Πυρήνα της προσωπικής της έρευνας αποτελεί η συνάντηση της αρχιτεκτονικής με τις παραστατικές τέχνες ως βίωμα, σύνθεση και καταγραφή. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ, έντυπα και πλατφόρμες της Ελλάδας και του εξωτερικού· ανάμεσα σε άλλα: Αισχύλεια, Ελευσίνα (2019), Film and Video Poetry Symposium, Los Angeles, California (2020), Choreographic Turn(s), Nomad Dance Academy, Slovenia (2020).

Κατερίνα Βλάχμπεη

επιστροφή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.