Εθνικό Θέατρο

Θεοδοσία Σαββάκη

Η Θεοδοσία Σαββάκη γεννήθηκε το 1986 και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο. Σπούδασε θέατρο στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, στο Universiteit van Amsterdam και στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης "Βεάκη". Έχει σπουδάσει μουσική στο Μουσικό Σχολείο και τη Φιλαρμονική Ρεθύμνου και στο Ωδείο Αθηνών (τάξη Νίκου Ξανθούλη, με διδάσκοντες τον Λουκά Καρυτινό, τη Ρόζη Μαστροσάββα, κ.ά.).
Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων ενδεικτικά: «Μουσικοθεραπεία» με τη Μ.Φρουδάκη, «Αφήγησης Παραμυθιού» με τη Σ.Βούλγαρη, «Αυτοσχεδιασμός» με τη Σ.Πάσχου, “Le Corps Musical” με τον J.J.Lemêtre και “Training in Community Music” με τους Musicians Without Borders.
Εργάζεται κυρίως ως ηθοποιός, μουσικός και θεατροπαιδαγωγός.  
Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους: Γ.Καλαβριανό (It's a Wonderful Life, Γιοι και Κόρες), Ε.Ευθυμίου (Ελεύθεροι Πολιορκημένοι), Σ.Καμαγιάννη (Πέρασα), Ν.Σταματοπούλου (Στο Φωτεινό Δωμάτιο), Κ.Αρβανιτάκη (Woman), Γ.Μαργαρίτη, Λ.Παπακώστα, την ομάδα Θέρος, τους «Δον Κιχώτες», την «Εντροπία» κ.ά. 
Συμμετείχε στις ταινίες: Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς (σκην. Γ. Οικονομίδη), Καζαντζάκης (σκην. Γ. Σμαραγδή), Εν Καιρώ Ειρήνης (σκην. Ν. Βουτενιώτη) και στην μικρού μήκους Symbiotic (σκην. Σ. Γιαννίκου).
Συμμετείχε στην ηχογράφηση του μουσικού έργου της Σ. Καμαγιάννη Οι Μήνες Τραγουδούν, σε ποίηση Φ.Λάδη, με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό την διεύθυνση του Γ. Αραβίδη.

 

Θεοδοσία Σαββάκη

επιστροφή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.