Εθνικό Θέατρο

Θανάσης Ζερίτης

Απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας (2021) και της δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών (2011). Πρόσφατα ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση στην εμψύχωση και ενδυνάμωση ομάδων» του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ του Ε.Κ.Π.Α. Έχει υπάρξει εισηγητής σεμιναρίων σε εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην εκπαίδευση, και σε νεοφυείς επιχειρήσεις σε συνεργασία με τον ΕΒΕΑ, έχει συνεργαστεί σε εκπαιδευτικά προγράμματα με τη Στέγη Γραμμάτων κα τεχνών ενώ από τη φετινή χρονιά ανήκει στο διδακτικό προσωπικό της δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών.
Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 20 παραστάσεις και έχει συνεργαστεί με τους: Π. Δεντάκη, Τ. Κακουδάκη, Α. Καραζήση, Γ. Παπαγεωργίου, Σ. Γιαννουλάδη, Δ. Σπηλιώτη, Λ. Κιτσοπούλου, Γ. Σαρακατσάνη, Ε. Ευθυμίου, Μ.Πανουργιά και άλλους.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας «4Frontal» από το 2011. Από τότε έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: Αριστερόχειρες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (2022), Ω παίδες Ελλήνων (2022) στο BIOS, Η εκπαίδευση εις τα του οίκου δια νεαράς κορασίδας (2021) σε συνεργασία με τον Χ. Κρεμμύδα, Φτερά Μπεκάτσας του Θ. Βαλτινού (2020), Μύρτος του Π. Μάτεσι (2019- 2020) στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, Οικογένεια Μπες-Βγες του Γ. Ξανθούλη (2015-16-17), Η Αύξηση του G.Perec (2014) στο Θέατρο 104 , συν-σκηνοθετήσει και συμμετείχε ως ηθοποιός στις παραστάσεις: Υμπύ Τύραννος (2012), Σσς..κάποιος έρχεται (2012), Spring Xpress (2013) και Είσαι ένα κτήνος Βίσκοβιτς (2017).

Θανάσης Ζερίτης

επιστροφή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.