Εθνικό Θέατρο

Εύα Μανιδάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Ecole Speciale d’ Architecture στο Παρίσι D’ESA και Θέατρο στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Θεάτρου Εμπρός.

Εργάζεται ως Αρχιτέκτονας και Σκηνογράφος από το 1995, ενώ την περίοδο 2002–2017 δίδασκε παράλληλα στην Αρχιτεκτονική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο.

Έχει σκηνογραφήσει θεατρικά έργα στο Εθνικό Θέατρο, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Εθνική Λυρική Σκηνή, στο ΚΘΒΕ, στο Ελληνικό Φεστιβάλ,  στο Θέατρο Τέχνης και σε ιδιωτικά θέατρα.

Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις, παραστάσεις και διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως: –Υποψήφια για το βραβείο ΕΜΜΥ/ Art Direction - 1οι European Games, Baku (2015), –Υποψήφια για το βραβείο Japan Foundation 2015, Νέκυια - Θέατρο Νο (2015) στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, –Εθνική συμμετοχή στο Ελληνικό Περίπτερο 14η Venice Architecture Biennale (2014), –12η Prague Quadrennial of performance Design and space (2011) - Εθνική συμμετοχή στο Ελληνικό Περίπτερο - Χρυσό Μετάλλιο Καλύτερου Αρχιτεκτονικού Έργου Θεατρικής Αρχιτεκτονικής, –Obalme Gallery, Piran - Slovenia (2010), Υποψήφια για το βραβείο Piranesi.

 

 

 

 

 

 

Εύα Μανιδάκη

επιστροφή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση του περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.